[quote]А на самом деле на семью из 4-х человек в год нужно всего 10*10 м грядка пшеницы. (!empty($user->lang['$1'])) ? $user->lang['$1'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$1')))
Це якої врожайністі має бути пшениця? Якщо врожайність тритикале Папсуєвського потенційно становить 150 ц/га, не враховуючи технологічних втрат, то 100 м2 дасть 150 кг зерна, з нього нехай вийде 130 кг борошна, поділимо на 4, вийде 32,5 кг, поділимо на 360 днів вийде 0,09027 кг борошна на день, якщо у хлібі, то 0,12638 кг, тобто близько 120 грамів на день. Це цифри умовні, завищені, і це — тритикале. Це так есхатологічні настрої щодо 2012 року на людей впливають? Пшениця у кращих господарствах сьогодні дає по 80 кг зі 100 м2, якщо врахувати, що комбайни втрачають, як і при СССР, 30%, то збирають по 56 кг з сотки, 56 кг з сотки — це 37,33% від 150 кг, отже хлібця ви поїсте на 47,18 грамів. Я розумію, що органічні землероби невиправні оптимісти, але все ж сподівалась, що генетична память нащадків трипільців ще не зовсім вивітрилась. Не до сміху, але у блокадному Ленінграді були вищі норми. Цитата:
нормы выдачи хлеба рабочим и инженерно-техническим работникам - 250 г ., служащим - 125 г, иждивенцам - 125 г, детям до 12 лет - 125 г
http://otvet.mail.ru/question/29745533/.
Можуть заперечити, що тоді хліб був основною їжею, а я скажу, що і сьогодні він є основною їжею для більшості нашого населення, тому і тема ця цікавить багатьох.
[quote]Если кто выращивает для себя вот в таких непромышленных количествах - поделитесь знаниями, пожалуйста!(!empty($user->lang['$1'])) ? $user->lang['$1'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', '$1')))
Щодо помолу зерна, то наскільки я знаю, раніше мололи зерно і Комбінати хлібопродуктів і приватні млини. Може просто зателефонувати на ці підприємства (нині існуючі) та й усе з'ясувати. Можна, мабуть в державну адміністрацію за місцем проживання зателефонувати, там є управління з сільського господарства, вони повинні володіти інформацією. Я цього року молоти не маю чого, вирощене жито пророщую, іноді в клубі ОЗ мелю малим млинком, але дорого і клопітно, простіше пекти хліб з пророщеного жита: можна блендером подрібнити, домішати до пшеничного борошна і пекти свій хліб, куди кращий за купований. До речі, я молола якось на кавомолці грамів 100 сухого зерна, вийшло грубо, але поки хліб висходив, а потім спікся, зерно практично розчинилось. Я навіть подумувала змолоти жито на сусідньому комбікормовому грубо, але передумала, тепер пророщую. Таких невеликих підприємств, мені здається не бракує, де можна було б декілька мішків змолоти, і ціни там смішні, здається до 10 гривень за мішок було, тепер подорожчає, мабуть.